Energetske pločice First in the Raw konzumiraju se kao međuobrok ili samostalan ukusni zalogaj. Pločica zadovoljava dio dnevnih potreba (oko 10%) za kalorijskom vrijednošću hrane i predstavlja nutritivno bogat obrok koji vam daje kompletnu namirnicu s kvalitativnog stanovišta.

Komu je namijenjena First in the Raw energetska pločica?
Namijenjena je svima koji nisu u mogućnosti da si pripreme izbalansiran i zdrav međuobrok, a posebice: vegetarijancima, sirovojedcima, nekonzumentima glutena, osobama na redukcijskim dijetama, kao i sportašima, studentima.

Preporučuje se kod astenije i slabokrvnosti, djeci i mladima (tijekom rasta i razvoja), osobama s neredovitom prehranom, kod oslabljenog imuniteta i stresa, kod povećane potrebe za psihofizičkom izdržljivošću i budnošću, aktivnim sportašima te za preventivno očuvanje zdravlja i vitalnosti.

Kada je najbolje konzumirati First in the Raw pločicu?
Na poslu, na putu, na izletu u prirodu, poslije sportske aktivnosti, pri umoru, u školi, prije zahtjevnog sastanka te kada tijelo traži nešto slatko, a žele se izbjeći nezdrave grickalice...

Hranjivi sastojci energetskih pločica First in the Raw

ORAŠASTI PLODOVI - SUŠENO VOĆE - VITAMINSKO MINERALNI SUSTAV

Orašasti plodovi sadrže sve potrebno za optimalnu funkciju moždanih stanica i vrlo su učinkoviti kod intelektualnih napora. Jednostavni šećeri jedini su energetski izvor za mozak, dok su nezasićene masne kiseline, bogato prisutne u orašastim plodovima - potrebne za mijelinske ovojnice živaca. Kompletan i balansiran u svakom pogledu, pruža nutritivnu vrijednost obroku.

Sušeno voće je izvor ugljikohidrata i vlakana kao glavnih nutrijenata. Iako je riječ o šećerima te dijabetičari na tu namirnicu gledaju podozrivo, ovdje se se radi većinom o fruktozi (monosaharid). Ona utječe na drugačiji metabolički put koji ne zahtijeva inzulin, a samim time niti ne povisuje razinu glukoze u krvi.

Vitaminsko-mineralni sastav pločice potpuno je prirodan, bez naknadnih intervencija; sadrži samo ono što nam priroda daje. Kompletan i balansiran u svakom pogledu, daje nutritivnu vrijednost obroku. Sastoji se od vitamina C, čiji je utjecaj na organizam višestruk i gotovo nemjerljiv, vitamina B kompleksa (rezultati njihovog djelovanja su lijepa koža, kosa i nokti). Kada ih u tijelu imamo dovoljno, sretni smo i zadovoljni, dobro spavamo i imamo dovoljno energije jer služe pri metabolizmu  ugljikohidrata. Njihov nedostatak direktno utječe na zdravlje kardiovaskularnog sustava. Svaki od vitamina B skupine igra važnu ulogu u organizmu, a u mnogim procesima sudjeluju zajedno. Vitamini topivi u mastima koji su sadržani u proizvodu su A (važan pri sintezi proteina i time direktno sudjeluje u izgradnji svake stanice u organizmu), E (odličan antioksidans) i K (njegova svrha je pomoći u koagulaciji krvi i tako spriječiti krvarenje bilo kojega oblika).